Home » Video kick-off LIFE NEW HYTS

Video kick-off LIFE NEW HYTS

Op 24 juni 2022 vond de kick-off plaats van het LIFE NEW HYTS project. Het LIFE NEW HYTS-project wil de juiste voorwaarden scheppen voor een snelle introductie van op groene waterstof rijdende zware bedrijfsvoertuigen. LIFE NEW HYTS staat voor reNEWable green HYdrogen for TranSport en wordt financieel ondersteund door LIFE.

Het project is een samenwerking van KWR Water Research Institute, provincie Utrecht, Hysolar, Stamhuis, van Heezik, Van den Heerik’s Internationaal Transportbedrijf B.V. en Jos Scholman Beheer B.V. Onderdeel van het project is Waterstof Utrecht, het convenant waar al 111 partijen aan deelnemen. “Volgens mij zit er heel veel muziek in waterstof, dat hebben we vanmiddag gezien. Het meest verrassende is dat er heel veel ondernemers meedoen, maar dat we vooral het MKB, de kleinere bedrijven zien die meedoen. Ik zie wel een grote uitdaging om ook de grotere ‘jongens’ nu over de streep te gaan trekken” , aldus Arne Schaddelee, gedeputeerde van de provincie en warm pleitbezorger van groene waterstof.

Meer weten? neem contact op met projectleider LIFE NEW HYTS, Nellie Slaats van KWR.

24 juni jl opening van het project

Op vrijdagmiddag 24 juni 2022 werd het project LIFE NEW HYTS feestelijk geopend in Nieuwegein. Het project werd gepresenteerd met bekende sprekers die de positie van waterstof op regionaal, nationaal en Europees niveau schetsen.